SENZ Advocaten
Neem vandaag contact met ons op!

Personen- en familierecht

De advocaten van ons kantoor hebben jarenlange ervaring in het personen- en familierecht. Voor een aantal advocaten is dit rechtsgebied de core business. Door onze ervaring kunnen wij goed inschatten wat u nodig heeft, en hoe uw zaak zal gaan verlopen. 

U kunt bij ons onder andere terecht voor echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentatiezaken. Onze kracht is dat wij de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren. Wij begrijpen dat elke zaak die betrekking heeft op het personen- en familierecht emotioneel en lastig van aard is. U kunt van ons passende rechtsbijstand verwachten, waarbij wij u ook een eerlijk advies geven.

Onze bijstand beslaat het gehele echtscheidingstraject, van het opstellen van een echtscheidingsverzoek of verweerschrift, tot het bespreken van de beschikking. Steeds geven wij advies waar nodig.


Echtscheiding

 Wellicht vraagt u zich af hoe een echtscheidingstraject eruit ziet. Elke zaak die betrekking heeft op een scheiding, begint met de scheidingsmelding. Daarbij wordt aan de andere partner verteld dat de relatie of het huwelijk geen stand meer kan houden. Daarna komen de formaliteiten: het opstellen van een verzoek of verweer, het bespreken van het mediationaanbod en de mogelijkheden hiertoe, en tot slot de zitting. Het kan gebeuren, dat tussentijds nog een verzoek tot het treffen van voorlopige voorzieningen behandeld moet worden. 

Het juridische aspect aan een echtscheiding is vaak niet het moeilijkste. Het gedeelte waar veel mensen zich in vergissen, is dat het beëindigen van een relatie ook gevoelens van rouw met zich mee kan brengen. Tijdens de intake kan de advocaat u bijvoorbeeld informeren om een professional in te schakelen die u helpt bij de verwerking van de scheiding. Zo zorgen wij ervoor, dat u de handvatten krijgt om ná de zaak verder te kunnen leven.

Elke scheiding is anders. U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend uw zaak te bespreken. Samen kunnen wij bepalen wat SENZ Advocaten voor u kan betekenen.


Kosten

Wij bieden in sommige gevallen pakketprijzen aan. Hierbij krijgt u een aantal uren tegen gereduceerde prijs. Binnen deze prijs vallen de veelvoorkomende werkzaamheden, zoals het opstellen van een verzoek- of verweerschrift, het bespreken en voorbereiden van de zitting en de zitting zelf. Kiezen voor deze optie kan heel voordelig voor u zijn. Wel is het zo, dat de uren niet gemaximeerd zijn. Indien sprake is van extra werkzaamheden, zoals een procedure voorlopige voorzieningen, of de zaak wordt bewerkelijk, dan zal de advocaat met u aanvullende afspraken maken.

Wij verzorgen ook echtscheidingen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand.


Omgang en alimentatie

Het kan zijn, dat na het uiteengaan toch nog problemen ontstaan bij de omgang en de alimentatie. Soms is een aanpassing hiervan noodzakelijk. Ook voor deze zaken kunt u bij ons terecht. Het maakt daarvoor niet uit of u in een eerdere procedure bijstand van een andere advocaat heeft gehad. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken met ons.