SENZ Advocaten
Neem vandaag contact met ons op!


Diensten & tarieven


SENZ Advocaten biedt u volledige dienstverlening, van het begin tot het einde van uw zaak.

Bij onze dienstverlening kunt u aan de volgende mogelijkheden denken:

  • Advies: veel zaken beginnen met een advies. U heeft een probleem of een dilemma waar u niet uit komt. Zodra u bij ons komt, bespreken wij uw zaak. U krijgt van ons een helder advies, dat bijvoorbeeld antwoord geeft op de vraag of u moet procederen, of dat een andere mogelijkheid beter bij u en uw probleem past. U mag van ons een eerlijk advies verwachten, want daar staan wij voor. 
  • Procederen: als u een dagvaarding heeft ontvangen, dan kunnen wij u bijstaan tijdens de procedure. Ook kunnen wij zelf voor u een procedure starten. Tijdens de procedure staan wij u steeds bij met advies en informatie bij. Wij begeleiden u door het gehele traject. 
  • Mediation: het is mogelijk dat u samen in overleg tot een oplossing wenst te komen. Mediation is tevens een mogelijkheid binnen ons kantoor.

SENZ Advocaten biedt een aantal mogelijkheden met betrekking tot de kosten van rechtsbijstand.

Wij werken met een vast uurtarief. Maatwerk is ook altijd mogelijk. Wij treden graag met u in overleg over de financiële aspecten van een zaak. Het uitgangspunt is dat wij u goede rechtsbijstand bieden tegen een passend tarief.

SENZ Advocaten biedt bijvoorbeeld een aantal pakketten aan, waarbij u een aantal uren tegen gereduceerd tarief kunt afnemen. Dit aantal uren is afgestemd op het soort zaak. Bespreek de mogelijkheden van maatwerk met uw advocaat tijdens het intakegesprek, of neem vrijblijvend contact met ons op.


Gesubsidieerde rechtbijstand / Toevoeging

Indien u over onvoldoende financiële middelen beschikt om een advocaat te kunnen betalen, heeft u ook recht op goede rechtshulp. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen, bestaat er voor sommige zaken de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor van overheidswege gefinancierde rechtshulp, de zogeheten "toevoeging". 

Met deze toevoeging hoeft u geen uurtarief te voldoen. In plaats daarvan bent u een eenmalige, door de Raad van Rechtsbijstand vast te stellen, eigen bijdrage verschuldigd. Wel moet u daarnaast rekening houden met de overige kosten (griffierechten, kosten van gemeentelijke uittreksels en deurwaarderskosten) die niet vallen onder de toevoeging.

Wij kunnen u bijstaan op grond van een toevoeging (het in de volksmond genoemde Pro Deo). Voor de aanvullende voorwaarden en meer informatie over gesubsidieerde rechtsbijstand, kunt u kijken op  http://www.rvr.org en www.rechtsbijstand.nl. 

Let op: indien u wordt bijgestaan in een strafzaak als benadeelde partij, dan hoeft u geen eigen bijdrage te voldoen.  


Heeft u een rechtsbijstandverzekering?

Dan dient de rechtsbijstandverzekeraar onze advocaatkosten te betalen wanneer er sprake is van een gerechtelijke of administratieve procedure. Dit is uw recht op vrije advocaatkeuze. Informeer naar de mogelijkheden bij uw rechtsbijstandverzekeraar.